Titia Sprey, 1969
atelier: Celebesstraat 80, 1094 ET Amsterdam

Opleidingen
1995-1996 MFA aan de Academia de San Carlos, Universidad Nacional Autonoma de Mexico, Mexico-stad, Mexico.
1991-1995 Akademie voor Kunst en Vormgeving 's-Hertogenbosch, afstudeerrichting tekenen, grafiek en schilderen.
1988-1991 Culturele Antropologie / Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen, RijksUniversiteit Leiden.

Aankopen en Opdrachten (selectie) - sinds 2004 alleen nog werk in opdracht.
2004 – heden diverse particuliere en bedrijfs opdrachten en aankopen
2007    Buurttafel Ceramplein, Stadsdeel Zeeburg, Indische Buurt Amsterdam.
1999     Schetsontwerp voor een kunstwerk in de wijk Hofland Oost, Gemeente Montfoort.
Een samenwerkingsproject met J.Symons en M.Ritchie.
1999    Ontwerp en plaatsing van een stadsklok in het park Sonsbeek naar aanleiding van de Internationale Dag van de Ouderen, Gemeente Arnhem. Een samenwerkingsproject met J.Symons.
1999    Aankoop door Museum De Wieger, Deurne.
1998     Opdracht voor de Technische Universiteit Delft.
1995     Aankoop door de Kunstuitleen Zoetermeer.


Tentoonstellingen (selectie)
2010    Galerie de Groene Poort, Middenbeemster.
2004    Galerie Joghem,Sanquin CLB, Amsterdam.
Galerie Windkracht 13, Den Helder.
2003    'Die avond fietste ik naar huis', Gallerie Blik, Rotterdam.
Gallerie de Groene Poort,Middenbeemster.
1999     'Solidariteit tussen de Generaties', manifestatie in het kader van de Internationale Dag van de
 Ouderen. Een samenwerkingsproject met J.Symons.
1998     'Voor Bij Achter Af', manifestatie rond Museum de Wieger, Deurne.
'Spektakel', Stichting Op Visite, Amsterdam. Inclusief catalogus.
1997     'Cool it', Galerie Artkitchen, Amsterdam. In samenwerking met M.Ritchie.
'Double Cross', Hooghuis Arnhem, Arnhem.
1996     'DF: 1996', Centro Cultural de San Angel, Mexico-stad, Mexico.
1995     'Start', Galerie Fons Welters en Galerie Asselijn, Amsterdam.
'Absolute Beginners', eindexamen tentoonstelling, Akademie voor Kunst en Vormgeving
's-Hertogenbosch.

Kunst projecten op scholen

2011 - heden  Diverse workshops op basisscholen in de Indische Buurt, Amsterdam. Onder andere voor het Schoonmaakhelden project van Stadsdeel Zeeburg (met thema recycling) en het Buurtatelier van stichting Oost in Bloei. Meestal samen met Sabine Plamper.

2011 – heden   Diverse workshops en cursussen op scholen en kinderdagverblijven voor het Buurtatelier (stichting Oost in Bloei) en namens Atelier in een koffer. Gericht op het faciliteren van het creatieve proces bij kinderen.

2010    Banierenproject Amsterdam Nieuwendam Noord. Leerlingen van groep 7 van de islamitische Basisschool As Saddieq en bewoners van verzorgingstehuis De Kimme schreven verhalen en tekenden samen. De tekeningen werden op banieren gezet en door de deelnemers zelf weer ingeschilderd. Ze hangen rondom een sloopterrein in de buurt van de school en het tehuis. Samen met schrijfdocent Elizabeth Venicz.

2010    Samen Indische Buurt Festival, Amsterdam Zeeburg. Als kunstenaar gekoppeld aan bewonersinitiatief St de Rode Appel, die achterstand bij allochtone jongeren wil wegwerken. Tijdens het festival moesten zij zich presenteren om in aanmerking te komen voor subsidie. Ik maakte een reusachtig grote appel die groen was en tijdens het festival door bezoekers rood moest worden geschilderd door erop te schrijven wat ze later wilden worden.

2009    Banierenproject Amsterdam Noord, de Banne. Leerlingen van groep 6/7 van de Dorus Rijkersschool en bewoners van het verzorgingstehuis Eduard Douwes Dekker gingen bij elkaar op bezoek en tekenden samen naar aanleiding van een voordracht met verhalen en gedichten over geluk. De tekeningen werden op banieren gezet en door de deelnemers zelf ingeschilderd. Ze hingen aan lantarenpalen in de Banne, vlak bij de school.

2009    Banierenproject Amsterdam Noord, Nieuwendam. Leerlingen van 4 diverse basisscholen in Nieuwendam Noord bezochten samen het voormalig actieschip de Sirius van Greenpeace en maakten naar aanleiding daarvan tekeningen over het milieu. Deze werden op banieren gezet en door de kinderen zelf ingeschilderd. De banieren hingen aan lantarenpalen in de buurt van de diverse scholen.

2009    Schortenproject Amsterdam Zeeburg, Indische Buurt. Leerlingen van groep 5 van de J.P.Coenschool verzamelden recepten van streekgerechten en maakten daar tekeningen van. Die gebruikten ze om schorten mee te versieren. Als afsluiting van het project was er een muzikale afsluiting met Samba Salad, die liedjes zong over eten.

2009 - 2010   diverse workshops voor Pimp de afvalbak, Amsterdam Zeeburg. Een project van Simone Hoogervorst waarbij kinderen van diverse basisscholen in de Indische Buurt tekeningen maakten naar aanleiding van een verhaal. Deze tekeningen zijn vervolgens op afvalcontainers gezet, die geplaatst zijn in de Indische Buurt en IJburg.

2008    Banierenproject Amsterdam Zeeburg, Indische Buurt. Leerlingen van groep 6/7 van de Evenaar bezochten het voormalig actieschip de Sirius van Greenpeace en maakten naar aanleiding van dat bezoek tekeningen. Deze zijn op banieren gezet en door de leerlingen zelf ingeschilderd. De banieren hingen aan lantarenpalen in Zeeburg.

2006    Banierenproject Amsterdam Zeeburg, Indische Buurt. Leerlingen van groep 6/7 van de Evenaar bezochten een tentoonstelling over vrede in het Verzetsmuseum en maakten naar aanleiding daarvan tekeningen. Deze zijn op banieren gezet en door de leerlingen zelf ingeschilderd. De banieren hingen aan lantarenpalen in de Indische Buurt.Diversen

2014   Train de trainer Creatief Quotient bij Fontys Hogescholen.

2014   Workshop verbindende communicatie volgens M.Rosenberg.

2012 – heden  Theoriegroep Toeval Gezocht, organisatie die de relatie tussen kunst en leren onderzoekt en probeert die te versterken.

2010 – heden  Atelier in een koffer. Met Sabine Plamper. Trainingen, cursussen en lezingen voor onder andere pedagogisch medewerkers van kinderdagverblijven, kinderen en ouders. Met als visie alle kinderen regelmatig thema-vrij te laten werken op creatief gebied en met een oordeelsvrije begeleiding. Het proces is belangrijker dan het resultaat. In kleine groepen en met concentratie, ontdekking en vrije ontwikkeling van de creativiteit als doel.

2006 – 2009     Lid van Stichting Cultuur IB, een buurt initiatief dat kleinschalige culturele evenementen organiseerde in de Indische Buurt in Amsterdam.

1997-2003     Lid van Stichting Op Visite, een organisatie die kunsttentoonstellingen op
(opvallende) locaties organiseert.